İlk Bakışta 2024 Yılı Matematik ve Fen Bilimleri Dersleri Öğretim Programları
2 Mayıs 2024 | 13:30



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geniş kapsamlı bir değişiklik yapılarak birçok dersin öğretim programı askıya alındı. Programlarla ilgili görüşlerin bildirilmesi beklenilen askı sürecinde bazıları önerilerini ortaya koyarken, bazıları programı eleştirmekte ve bazıları da savunmaktadır. Bu eleştiri ve övgülerin yanında askı sürecinin daha çok tespit ve önerilerin bakanlığa bildirilmesi amacıyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bireysel görüş bildirme yanında akademik bir görev olarak EPAR ve GEF olarak MEB'e görüş bildirmek için bir panel düzenlemiş bulunmaktayız. Diğer derslere de görüş bildirebilecek akademik tartışma ortamı oluşturmayı isterdik, ancak sınırlı askı süresinde en hakim olduğumuz alanlardaki derslerin öğretim programını panel ortamında tartışarak panel çıktılarını bakanlığa bildirmek istiyoruz.

Bu panele, yeni yayınlanan öğretim programlarında hiçbir şekilde yer almamış ancak akademik çalışmaları ve deneyimleriyle öğretim programında değerlendirme yapma konusunda yetkin olan akademisyenlerimiz davet edildi. Panelistler olarak değerlendirmede bulunacak olan akademisyenlerin görüşleri, panel katılımcılarının katkılarıyla harmanlanarak panel çıktısı oluşturulacaktır. İsteyen Panel katılımcılarının tamamı yazılı olarak görüş bildirebileceklerdir.

İlgili panele ilgi duyan öğretmen ve akademisyenler başta olmak üzere tüm arkadaşları, olası katkılarını yazılı olarak iletmek üzere bekliyoruz. Panelistler dışında her katılımcıya söz veremeyeceğimizden, katılımcılarımızın olası katkılarını yazılı olarak önceden hazırlayarak etkinliğe katılmalarını vurgulamak isteriz.

İlk Bakışta 2024 Yılı Matematik ve Fen Bilimleri Dersleri Öğretim Programları
background image