EPAR Müdürü Prof. Dr. Bilal Güneş, TEDMEM Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Koordinatörlüğüyle İş Birliği Görüşmesi Yaptı
9 Şubat 2024 | 16:30

Gazi Üniversitesi, Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Gazi-EPAR), 2024 yılı Ocak ayının ilk yarısında değerlendirme toplantılarında önceki yılda yapılan faaliyetleri değerlendirerek 2024 yılında yapılacak faaliyetlerde düzenlemeler ve güncellemeler yaptı. Bu kapsamda başta Gazi Eğitim Fakültesi’nin tarihsel, nicel ve nitel birikimine olan güven teyit edildi.

Gazi-EPAR; 2024 yılında ve sonrasında yapacağı tüm etkinlikleri kalite döngüsü kapsamında gerçekleştirmeye karar verdi. Bu kapsamda merkez çalışanları arasında görev dağılımı yapıldı.

Yaptığı çalışmalar kapsamında öncelikle kendi iç ve dış paydaşlarını belirleyen Gazi-EPAR; en önemli dış paydaşları arasına aynı şehirde benzer alanlarda faaliyet göstermekte olan Türk Eğitim Derneği’nin düşünce kuruluşu TEDMEM’i aldı.

Bu kapsamda TEDMEM ile ilk dış paydaş görüşmesi gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemizi temsilen Gazi-EPAR Müdürü Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ’in yanı sıra Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Volkan DAMLI ve Arş. Gör. Ceren ERSOY; TEDMEM’i temsilen ise TEDMEM Direktörü Dr. Sabiha SUNAR ile birlikte Koordinatör Nilgün DEMİRCİ CELEP ve Uzman Okan KURT katıldılar.

Son derece faydalı gerçekleşen toplantıda, her iki kurum arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve eğitim politikaları üzerine yapılabilecek ortak çalışmalar üzerine fikir paylaşımı gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ, bu görüşmenin eğitim politikaları bağlamında atılacak adımların belirlenmesi ve bu alandaki araştırmaların güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. GÜNEŞ; TEDMEM’in yaptığı çalışmaların önemini vurguladıktan sonra Gazi Üniversitesi’nin ve Gazi Eğitim Fakültesi’nin geçmişte ve günümüzde eğitim politikalarına katkılarına vurgu yaparak, bu potansiyel ile özellikle ülkemizde ve Dünya’da eğitim politikalarının geliştirilmesi ve uygulanması konularında karşılıklı tecrübe ve bilgi paylaşımının önemine değindi.

TEDMEM direktörü Dr. Sabiha SUNAR ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, eğitim alanındaki iş birliklerinin önemine dikkat çekti ve bu tür toplantıların, eğitim politikalarının şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Dr. Sunar, Gazi-EPAR ile TEDMEM arasındaki iş birliğinin, eğitim politikalarının daha etkin bir şekilde geliştirilmesine ve uygulanmasına katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Her iki kurumun temsilcileri, toplantının sonunda, eğitim politikalarının geliştirilmesine yönelik ortak projeler üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldılar. Bu iş birliğinin, Türkiye'deki eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve eğitim politikalarının veriye dayalı ve daha bilimsel bir temele oturtulmasına sağlanacak katkı açısından önemli bir adım olduğu teyit edildi.

Toplantı sonunda Gazi-EPAR Müdürü Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ; Dr. Sabiha SUNAR’a nazik ev sahiplikleri için teşekkür ederek, Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında adına dikilen fidan sertifikasını verdi.

TEDMEM-1
background image